۰۷:۲۰
منبع: فردا
دسته: اجتماعی
کد خبر: 19095522
بد و خوب یک گیاه برای بیماران دچار آلزایمر
بد و خوب یک گیاه برای بیماران دچار آلزایمر
همزمان با 30 شهریور ماه (روز جهانی آلزایمر) و با توجه به اثرات درمانی گیاه ژینکگو بیلوبا در بهبود بیماری آلزایمر، در ادامه به صورت اجمالی ملاحظات و مخاطرات مصرف فرآورده‌های طبیعی حاوی این گیاه عنوان می‌شود.
به اشتراک بگذارید:

خبرگزاری تسنیم: گیاه ژینکگو با نام علمی Ginkgo biloba L. بومی کشور‌های چین، ژاپن و کره است. این گیاه به صورت کاشته شده در برخی مناطق ایران نیز پرورش می‌یابد. درخت ژینکگو درختی دوپایه به ارتفاع ۴۰-۳۰ متر دارای رنگ تنه قهوه‌ای، برگ‌های بادبزن مانند و بدون کرک هستند. برگ‌های تازه یا خشک شده و دانه‌های جدا شده از میوة این گیاه واجد اثرات درمانی متعددی شامل اثرات ضدالتهاب، بهبود دهندة ادراک، آنتی‌اکسیدان، بهبود وضعیت عروق، ضدسرفه و خلط آور و ... است که تاثیر عصاره استاندارد شده این گیاه بر تسکین علامتی اختلالات عضوی مغز، وزوز گوش، سرگیجه با منشاء عروقی مورد تایید کمیسیون E. (اداره کل کنترل و ارزیابی فرآورده‌های گیاهی کشور آلمان) نیز است.

به گزارش معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران - مصرف فرآورده‌های حاوی عصاره گیاه ژینکگو در افراد دارای حساسیت به گیاه و مبتلایان به بیماری صرع ممنوع است، زیرا مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به کاهش آستانة تشنج در این بیماران شود.

از جمله عوارض احتمالی مصرف فرآورده‌های حاوی ژینکگو می‌توان به بروز اختلالات خفیف گوارشی، واکنش‌های حساسیتی، خونریزی، سرگیجه، سردرد، واکنش‌های ناشی از حساسیت بالا شامل گرفتگی عضلات، ضعف و ... اشاره کرد.

ولیکن نظیر سایر گیاهان و فرآورده‌های گیاهی و با توجه به عدم وجودگزارش مبنی بر ایمنی مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی بهتر است پیش از مصرف در گروه‌های حساس نظیر زنان باردار، کودکان، سالمندان، افراد با نقص عملکرد کبد و کلیه و ... پیش از مصرف با پزشک مشورت شود.

با وجود تداخلات گیاه ژینکگو با دارو‌های ضدانعقاد (افزایش خطر خونریزی)، دارو‌های ضد تشنج (افزایش خطر بروز حمله در بیماران مبتلا به صرع)، دارو‌های ادرارآور تیازیدی (افزایش فشار خون)، بوسپیرون و فلوکستین (بروز حالات هیپومانیک)، نیفدیپین (افزایش میانگین غلظت پلاسمایی نیفدیپین) و ... مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی این گیاه با دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن نیز می‌تواند منجر به افزایش احتمال خطر خونریزی شود؛ بنابراین پیش از اقدام به مصرف فرآورده‌های حاوی ژینکگو ضروری است حتما با دکتر داروساز مشورت شود.

مصرف قادیر بیش از حد گیاه ژینکگو و فرآورده‌های حاوی آن می‌تواند منجر به افزایش زمان خونریزی و افزایش خطر خونریزی‌های خود به خود شود. همچنین نتایج برخی مطالعات نشان دهنده بروز عوارض جدی ناشی از مصرف میوة خام گیاه را نشان داده است. بنا براین بهتر است از مصرف میوه خام این گیاه اجتناب شود.

مسئولیت صحت محتوای اخبار بر عهده خبرگزاری منبع و منتشر کننده آن است و خبروان صرفا این خبر را بازنشر داده است.
اخبار مشابه

خط های خبری

پربازدیدترین اخبار

مهمترین اخبار